Honeysuckle Rose е представена за първи път като танцов номер през 1929 в Load of Coal, в Connie’s Inn в Harlem от своя композитор, Thomas “Fats” Waller. “Honeysuckle Rose” и “Ain’t Misbehavin’,” написана през същата година за музикалното ревю Hot Chocolates, ще се превърнат в двете най-трайни композиции, създадени от дългото сътрудничество между Уолър и Разаф.

Fats Waller е дете чудо, който изучава пиано с виртуоза James P. Johnson. Някои от неговите композиции не са реално признати за негови, защото той е продавал правата им, за да се разплаща с кредиторите си. Уолър публикува своята първа песен през 1925 година “Squeeze Me,” с текст от Clarence Williams. Обаче най-ползотворното му сътрудничество е с поета Andy Razaf, чията майка го нарича „другия ми син“. Двамата написват редица хитове през 1929 година, между които “Honeysuckle Rose,” “Black and Blue (What Did I Do to Be So Black and Blue),” “I’ve Got a Feeling I’m Falling,” и “Ain’t Misbehavin’,” получила популярност както от Cab Calloway така и от Louis Armstrong.

Хитовете продължават с “Keepin’ Out of Mischief Now” (1932), “The Joint is Jumpin’” (1940) и “Jitterbug Waltz” (1942). Малко хора знаят, че Thomas Wright „Fats“ Waller е считан за „баща на джаз органа“. Той свири орган в църквата на баща си и за водевилните представления и неми филми записва музика както на църковен, така и на Hammond орган. Той има своя техника на инструмента, като го кара да суингира.

Уолър свири и в няколко различни джаз формации и акомпанира певци, включително великата Bessie Smith.
През 1978 година трибютът за неговата музика на Бродуей „Ain’t Misbehavin’ печели TONY за най-добър мюзикъл.

Има и издадена книга, която можете да закупите от Амазон

МП3 на Honeysuckle Rose можете да свалите през публикацията Honeysuckle rose – още един запис за бъдещият компакт диск
Приятно гледане!

Honeysuckle rose – видеото е готово
5 (100%) 4 votes
Honeysuckle rose – видеото е готово
Tagged on:         

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *