Един интересен проект, който трябваше да направя за кратко време. Имаше написан текст и идея за музиката. От мен се изискваше да помогна малко за припева, да направя аранжимента, програмиране, запис на вокал, миксиране и мастер.

Песента започва маршово и с тази цел създадох един малък духов оркестър с типичен брас – валдхорни, тромбони, тромпети, туба и барабани. Подложих акорди с пиано. Тъй като песента е всъщност химн на Българският ловец, а текстът беше прекалено кратък, се наложи повторение на куплета. Именно затова има и развитие в оркестрацията.

Припевът исках да бъде контрастен на марша, който е в началото, затова смених както ритъма, така и оркестрацията. Тубата отстъпи място на бас китара и се включи симфоничния оркестър. Използвах няколко щрайха, кларинет, флeйта, арфа и …. акустична китара, която да засили интереса на слушателя.

Използвани са много от оркестралните инструменти на Reason, като програмата е „вързана“ с Logic Pro чрез rewire.

Поради опростената структура, по-голямото предизвикателство беше в аранжимента и линиите на различните инструменти. При мастъра запазаих динамиката на песента, без излишно компресиране и лимитиране.

Ето и крайният резултат.

Химн на ловците

      HuntersSite

текст: Марин Павлов
музика: Иван Иванов
аранжимент: Добрин Пелтеков
изпълнител: Виктор Терзийски

 

От: (Mister J)

Химн на ловеца
5 (100%) 13 votes
Химн на ловеца

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *